ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΜΑΡΑΚΑΚΗΣ

Δικηγόρος Αθηνών

Ο Γιάννης Μαρακάκης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Κατάγεται από τα Χανιά Κρήτης. Από πολύ νωρίς προσανατολίστηκε στις νομικές σπουδές παρά το γεγονός ότι δεν προερχόταν από οικογένεια δικηγόρων ή πολιτικών. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Κατέχει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Master in Business Administration) από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Από το 1980 έως και το 2004 παράλληλα με την εκπαίδευση και τις σπουδές του ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό. Υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας στίβου στο αγώνισμα των 110μ. με εμπόδια κατακτώντας πολλές εθνικές και διεθνείς διακρίσεις.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2001. Το 2003 ίδρυσε το δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα με τη μάχιμη δικηγορία το 2004 εντάσσεται και στη Νομική Υπηρεσία του Ομίλου Εταιρειών Antenna όπου και παρέμεινε έως το 2009.

Το 2014 το δικηγορικό γραφείο αναβαθμίστηκε σε Δικηγορική Εταιρία Ιωάννης Μαρακάκης & Συνεργάτες. Η εταιρεία στελεχώνεται από τον ιδρυτή της Ιωάννη Π. Μαρακάκη, εταίρους δικηγόρους, έμπειρους συνεργάτες, ασκούμενους δικηγόρους και διοικητικό προσωπικό.

Όλοι οι δικηγόροι μας είναι καταρτισμένοι με πολυετή εμπειρία και παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου τόσο σε αυτοπρόσωπη παράσταση σε ακροατήρια όλων των δικαστηρίων αλλά και σε επίπεδο γνωμοδοτικής δικηγορίας.

Για την αρτιότερη υποστήριξη των υποθέσεων μας η εταιρία μας συνεργάζεται με τους εμπειρότερους διαπιστευμένους εμπειρογνώμονες επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων (οικονομολόγους, φοροτεχνικούς, μηχανικούς, ιατρούς κ.λ.π.), ενώ διατηρεί πάγια συνεργασία με ένα δίκτυο εξωτερικά συνεργαζόμενων δικηγόρων σε όλη την ελληνική επικράτεια. Παράλληλα συνεργαζόμαστε με δικηγορικές εταιρείες στο εξωτερικό (Ευρώπη, ΗΠΑ, Ρωσία, Ισραήλ, Ντουμπάι κα).

Η δικηγορική μας εταιρεία έχει την έδρα της στο κέντρο της Αθήνας στο Κολωνάκι επί της οδού Χάρητος 3, ενώ διατηρεί παράρτημα της και στην Καλλιθέα, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 67. Επίσης διατηρεί γραφεία σε Χανιά και Θεσσαλονίκη.